torsdag 11 januari 2007
Recept: Bulgogi
Recept hämtat från kimchi.se
Bulgogi (불고기) kan översättas med "eldkött" och är marinerad strimlad biff som på traditionellt vis steks direkt vid bordet och serveras med ris och kimchi som man rullar in i salladsblad.
Bulgogi
4 portioner
ca 800 gram lövbiff eller strimlad entrecote. En fullt godtagbar vegetarisk variant gör man på lika stor mängd quornbitar.
3 msk finrivet päron eller mosad kiwi (mörar köttet)
Marinad:
1 dl japansk soja
3 msk farinsocker
2 salladslökar, tunt skivade
2 klyftor finriven vitlök
3 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
1 msk nymalen svartpeppar
Dipsås:
1 msk sojabönpasta (finns i asiatiska livsmedelsbutiker eller på Korean Food)
1 tsk pressad vitlök
2 tsk chilipepparpasta ("red pepper paste" från Korean Food) eller lika mycket torkad malen chilipeppar.
1 tsk rapsolja
2 msk vatten
sesamfrön
Blanda det tunt strimlade köttet först med päron eller kiwi. Lå stå 10 minuter. Blanda sedan med marinaden och låt stå någon timme i kylen. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, låt puttra på svag värme några minuter. Svalna av.
Stek köttet hastigt i wokpanna och servera med ris, kimchi och salladsblad (typ romansallat). Man tar ett salladsblad och lägger på lite kött, lite ris, lite kimchi och rullar ihop, doppar i dipsåsen och äter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
ser faktiskt gott ut.
Ska prova!!! Ser jätte gott ut!
Kram Christina
Anders: Det är gott. Lite annorlunda men riktigt gott!
Christina: Provar du så får du lova och skriva hur det gick och vad du/ni tyckte. Kram kram
Skicka en kommentar