torsdag 4 januari 2007

Den långa resan till Korea...

... i en snabb sammanfattning. Jag är nämligen sjukt trött eller jetlaggad.


Detta är mitt liv: en resväska på 21,3 kg, en datorväska och en liten handväska. Det är tur att Sydkorea ska vara ett shoppingmecka.


Calle på Kastrup.


Vi färdades genom Holland, Amsterdam, med självspolande toaletter och rullband som sa "Mind the steps" varannan sekund. Och för att inte glömma alla stånd med tulpaner och Casinon (vi hann aldrig lämna flygplatsen och det tog 20 min för oss att gå till vår gate).


Ett museum hann vi dock med. Tavlor med snuskiga gubbar som taffsar på serveringspersonal på en bar bland annat.


Flyget tog 20 timmar och hade en behaglig klastrofobisk atmosfär omkring sig. Maten var inpackad i små separata förpackningar som vanligt men för omväxlings skull var den väldigt bra. Det blev en krigsfilm på Calles dator (jag hatar krigsfilmer, speciellt dem där alla lemmar far blodiga över hela filmduken) och en massa bökande och sökande efter bekväma sovställningar som tyvärr uteblev.


Efter en säker landning och en och en halvtimmes behaglig bussfärd, lyxig plats för ben och intressant utsikt med berg och landsbygd, så befann vi oss i Happy Suwon. Stora betonghöghus med reklamskyltar överallt. En konstig känsla att vara i minoritet och oförstådd.


Kameran i vår lägenhet så vi ska veta vem som kommer på besök. Anpassad för Koreaner så Calles huvud kom tyvärr inte med på bilden. Sjukt hightech lägenhet. Man sätter igång vasken med en knapp i golvet. Alla dörrar pratar med oss och lyset i hallen är automatiskt. Och så är det gasspis och ugn som tänder sig själv. Inga olyckor med tändstickor. Och så har vi en speciell riskokare. Bap betyder ris, så en bap-maskin kan man säga. Och en tvättmaskin!! och en diskmaskin!! En flatscreen-tv, trådlöst nätverk, micro...


Och just det, har jag sagt att vi bor i en fyra?! Med två toaletter? Utsikten (det är en genomgående lägenhet) från 13:e våningen är fantastisk. Dock tycker jag att det gungar en del när jag tänker på att vi befinner oss så högt upp. Åksjuk som jag är.

7 kommentarer:

Anders sa...

Låter riktigt najs! Och schysst med 046-nummer till Korea =D

Amelie Wentrup Alptun sa...

Vilken lyxlägenhet ni verkar ha! Jag har ju aldrig sett den live bara på blider från några fester. Men lägg gärna upp några fler så man får in känslan! :) Vi hörs!

Yvonne C sa...

Hej! Kul att läsa om er! Fortsatt lycka till! Mind the octopus! Yvonne C

Anonym sa...

Tjohoo! :)

Ser skitbra ut. Jag kommer över...

Anonym sa...

Carls gamle onkel Jan-Erik och Monica i Höllviken har med största intresse läst om er resa. Skönt att ni är framme utan andra problem än jetlag. Lägenheten för mina tankar till Jaques Tati. Spolar det automatiskt hos er också?

Mirabelle sa...

Hej kära vänner. Känns skönt att ni är med mig :)

Jan-Erik och Monika: Välkommen till min sida. Toaletterna spolar tyvärr inte av sig själva. Jag ska ta upp det med hyresvärden. Hur långt tror ni jag kommer med: hej, tack och du är vacker?

Amy: Fler bilder av lägenheten ska det bli. Det får bli mitt nästa asignment. Alla finesser och konstigheter.

Anders: Coolt att bli uppringd från 046 i Korea. Och ta åt dig: du är den enda som vi ringt!

Svärmor: Jag ska försöka övertala Calle att inte äta levande bläckfiskar. Det är tydligen 200 koreaner som dör av det varje år. Någon måtta på våghalsigheten får det väl ändå vara.

Mats: Coolt att du kommer och hälsar på. Ska jag boka ett rum till dig? Vill du ha med utikt över staden eller en liten kulle?

Anonym sa...

Bap är ju kokt ris - bara ris heter något helt annat. Skönt att ni är framme nu. Jag flyger snart dit så vi ses imorgon.

Glöm inte att ni har utsikt över den roligaste trafikskola jag sett. Jättegulliga små bilar som kör runt i små cirklar..