måndag 19 mars 2007

Krämiga gräddkyssar!


Igår var vi på fika hos Catrin i Seoul, en av tjejerna i SWEA. Det var en bisarr känsla att stiga in i ett vardagsrum med endast svensktalande människor. Hon bjöd på smaskiga semlor, en tid efter deras hyllningsdag men ack så goda för det. Här i Korea så är de extra delikata eftersom vi inte kan slinka in i ett bageri och peka på några fastlagsbullar bakom glasrutan, de existerar inte här och inte mandelmassa heller för den delen. Eller jäst eller något annat sorts mjöl än vitt.


Mmmmm... Catrin hade ansträngt sig för att tillfredställa alla smaklökar med vaniljkräm i vissa bullar och med eller utan mandelmassa. Jag själv hade varit stolt om jag lyckats göra en sort, sen hade alla kunnat äta eller låta bli :).


Vilket palats de bodde i. Det var stort och genomgående och jag räknade till 7 rum inklusive vardagsrummet. De hade tre barn så de behöver ytan. Men vårt hem, som jag hitintills klassat som fint och lyxigt, kändes mer som ett litet kyffe i jämförelse. Balkong i nästan alla rum och bubbelpool i det stora badrummet (det fanns tre).

Inga kommentarer: