Bulgogi kan översättas med "eldkött" och är marinerad strimlad biff som på traditionellt vis steks direkt vid bordet och serveras med ris och kimchi som man rullar in i salladsblad. (Se föregående inlägg om mat).
Bulgogi
4 portioner
ca 800 gram lövbiff eller strimlad entrecote. En fullt godtagbar vegetarisk variant gör man på lika stor mängd quornbitar.
3 msk finrivet päron eller mosad kiwi (mörar köttet)
Marinad:
1 dl japansk soja
3 msk farinsocker
2 salladslökar, tunt skivade
2 klyftor finriven vitlök
3 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
1 msk nymalen svartpeppar
Dipsås:
1 msk sojabönpasta (finns i asiatiska livsmedelsbutiker eller på Korean Food)
1 tsk pressad vitlök
2 tsk chilipepparpasta ("red pepper paste" från Korean Food) eller lika mycket torkad malen chilipeppar.
1 tsk rapsolja
2 msk vatten
sesamfrön
Blanda det tunt strimlade köttet först med päron eller kiwi. Lå stå 10 minuter. Blanda sedan med marinaden och låt stå någon timme i kylen. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, låt puttra på svag värme några minuter. Svalna av.
Stek köttet hastigt i wokpanna och servera med ris, kimchi och salladsblad (typ romansallat). Man tar ett salladsblad och lägger på lite kött, lite ris, lite kimchi och rullar ihop, doppar i dipsåsen och äter.
Receptet hämtat från kimchi.se
Vassego Benny! Jag har inte testat receptet själv, bara låtit andra laga maten till mig. Men det låter bra och väldigt gott. Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag svängde in på jourlivs och handlade lite smått och gott och lagade till lite bulgogi här på lunchen. Inte svårt alls! Och mycket gottigottgott! Blev väldigt uppskattat av både Pernilla och Emma. De hälsar förresten!
Skicka en kommentar