söndag 6 maj 2007

Jebudo.


En liten ö som låg en timmes bussfärd från Suwon. Bussen gick över till ön på den smala vägen från morgon till eftermiddag, sen låg vägen fyra timmar under tidvattnet och vi var bokstavligen strandsatta på ön. Jag antar att vi med risk för våra liv hade kunnat vada över och eventuellt blivit neddragna under ytan av de starka strömmarna.


Men det var kul att se koreanerna plocka snäckor längs den karga marken fylld av krossade snäckskal och efter när alla skyndat till fastlandet, kontrasten med havet som kröp upp mot stränderna och täckte vägen och den fantastiska skymningen såklart.



Vi åt skaldjur och musslor och sashimi, och jag tror att jag och Carl var mer uppspelta över maten än mamma och Lasse. Men mamma svalde glatt ner med Soju (20% koreanskt risbrännvin) när vi andra höjde glasen med öl.


Sen gick vi ett varv runt ön, det tog nog knappt en timme. Först på stranden sen på en träbro runt karga klippor med gröna träd uppe på, och efter kom hamnen med guppande fiskbåtar. Det var fint och solen gick ner och tidvattnet försvann och vi var inte längre strandsatta och kunde ta bussen tillbaka till stan med en mamma fylld med en och en halv flaska soju.



Ja, torka fisk tillsammans med tvätten går såklart alldeles utmärkt! Kalsongerna kanske till och med får en trevlig odör på köpet?

Inga kommentarer: