torsdag 19 april 2007

Lugnet i Kyoto.

Det finns ett slott som heter Nijo i Kyoto som har sjungande naktergalsgolv som later fantastisk nar en hel skolklass med japaner i samma uniformer gar pa det. Som faglar i skogen som ska vacka shogunsen nar de far ovantat besok. Vilket harligt satt att bli vackt pa. Och sen oppna ogonen och motas av Kano skolans vackra malningar och snidade verk som slapper in solens stralar. Golvets adror var upphojda av alla bara fotter som nott pa dem. Det smattrade pa taket av regnet och jag fick ga ganska snabbt for att hinna ga igenom slottet innan det stangde for omvarlden inom tio minuter. Regn och vata gympaskor som slapper in vatten till frusna tar. Nar det inte finns nagot genomskinligt paraply att sno kan man sitta pa McDonalds och tanka pa att det ar sommarsol i Svealand.

Med en lapp i handen over barer i Kyoto gick vi glada i hagen ut for att socialisera med japanerna. Vi vandrade upp i slitna trappor, drack ol pa en odslig rockklubb dar bartendern satte spritflaskorna i milimeter ordning for att ha nagonting att gora. De spelade "the clash" och jag rokte for att ha nagot att underhalla fingrarna med. Bar efter bar med en leende bartender som valkomnade vart avbrott och verkade tycka att det var skont med lite sallskap. I en bar foljde den enda kunden oss till ett biljardhak. Vi gick genom regnet och forsokte sa gott vi kunde prata med hander och leende. Dar stannade vi och Jenny vann over oss andra och jag ar fortfarande en dalig forlorare och olglasen var fina och tunga och i olika farger sa det var latt att halla reda pa vem som var vems.

3 kommentarer:

Daniel B sa...

Grattis till Guldägget för Delicato, Mirabelle!
Jag förstår att det är vad du just nu går omkring och tänker mest på. Här hemma i Svedala är det stort i alla fall. Kul att du är ute och rör på dig.

Ha det bra

Daniel B

CLevhed sa...

Jaså det är ända där bort man kan hitta dig nu för tiden!!!!!!Det var en STOR överraskning, jag hade inte ens en aning om att du hade träffat Honom!!!!!! Men det var ju verkligen en jätterolig överraskning - men jag blir ju i och för sig inte överraskad att just du gör ett sådant otroligt äventyr!!!! KUUUUUUL!!!!!!! ;-))
Jag antar att du inte har någon mail som man kan skriva mer till dig på!!!, eller???
Kul att läsa om vad som händer med dig! Sköt om dig!! Ha det bäst!!!
Jag skickar dig MÅNGA, LÅNGA KRAAAAMAR från din gamle väninna Camilla Levhed! (fd Horntvedt)& en liten puss på kinden så klart :0

Mirabelle sa...

Daniel b: Tjenare chefen! (för jag antar att det är du). Kul att du hittat hit. Ja, reklambranschen känns en aning långt borta just nu. Men tiden går fort och snart är jag tillbaka. Hur e det med dig? Trivs du bra på nya stället?

Kram kram Bella

Clevhed: Hihi.. ja, det går fort när det känns rätt och det är kul att komma utanför sveriges gränser fast det bara är för ett halvår. Jodå, jag har samma mail: mirabelle.looft@cmp02.mm.edu. Där går det bra att skriva.

Hur e det med dig? Jobbar du kvar på Svenska kyrkan, hur många barn har du nu egentligen? Och hur gamla är dem? Vi får ses när jag kommer hem! Massa kramar tillbaka! och puss puss