måndag 27 november 2006

Fågelinfluensan tillbaka i Sydkorea!!!


Sydkorea kämpar febrilt för att få kontroll över ett nytt, oväntat utbrott av fågelinfluensa. Sedan i lördags har över 100.000 höns avlivats.

Det fruktade H5N1-viruset, som även kan smitta människor, är tillbaka...

Vågar jag åka dit, blåser media bara upp hotet?

2 kommentarer:

Jakob Grünewald sa...

Vid utbrottet i Hongkong 1997 beskrevs dels milda symptom i form av feber, halsont, hosta, ögoninflammation samt lindriga mag- och tarmbesvär. Sex av de 18 patienterna dog, och dessa hade också haft ytterligare symptom i form av lunginflammation, leverpåverkan, njursvikt och påverkan på blodbilden. Vid utbrotten i Asien 2003–2006 finns rapporter baserade på de 15 första fallen. Symptom som förekom i princip hos alla var feber (ofta mer än 38 grader), hosta och andfåddhet som tecken på svår lunginflammation. Två fall med barn med diarré och hjärninflammation har också rapporterats. Samtliga av de beskrivna fall som vårdas på sjukhus (förutom barnen med hjärninflammation) har haft allvarlig andningssvikt. Övriga symptom såsom halsont, snuva, muskelvärk, diarrée eller lös avföring beskrivs i cirka en tredjedel av fallen.

Mirabelle sa...

Tack Jakob. Då var det bestämt. Jag stannar hemma, låser in mig i min lgh och hyr in en syrgasapparat och andas enbart genom den. Jag får nog plasta in mitt hem med glapack och täta springorna i mina fönster. Fan, bekanta kan jag maila och prata i telefon med! Med tanke på smittorisken dvs. Så då var det klart! Tack Kobbe som sagt. Du har räddat mitt liv!