onsdag 14 februari 2007

Svarta nudlar på alla hjärtans dag.


Bilderna är utrivna ur den koreanska tidningen Mask.

Idag är det som sagt Alla Hjärtans Dag. Alla som har hjärtan hemma i Sverige firar sin familj och vänner, precis som de gör i USA.

Men i Korea är det lite annorlunda. De har adapterat Alla Hjärtans Dag, men gjort om det på sitt vis och delat upp det i tre faser.

Fas 1: 14 februari, Alla Hjärtans Dag. Detta involverar endast par. Tjejen i förhållandet köper en present till killen, choklad. Det var ett berg uppställt med choklad i affären igår och ett hav av tjejer som slogs för att få den bästa biten. Det verkar som det är förutbestämt att det är just choklad man ska köpa.

Fas 2: 14 mars, den vita dagen. Ni trodde väl inte på riktigt att killen skulle komma undan? Lite fuskigt är det dock eftersom han nu vet vad tjejen köpte och kan anpassa sig efter det (men eftersom det alltid rör sig om choklad så kan det förvisso kvitta). Nu är det hans tur att köpa present.

Fas 3: 14 april, den svarta dagen. Alla singlar, män eller kvinnor samlas på restauranger för att sörja att de inte har någon partner och äter svarta nudlar tillsammans.

Grattis alla mina hjärtan på AHD!

2 kommentarer:

Anonym sa...

blä

Mirabelle sa...

blä till vaddå? Att singlarna äter svarta nudlar eller att du inte gillar choklad eller kommersen kring alla hjärtans dag?